1 2 4 5 6 7 9 10

Capricorn

Capricornii in armonie

In armonie, Capricornii sunt ambitiosi, organizati, eficienti si responsabili, dar pot fi si reci, calculati, suspiciosi si rigizi. Deseori capricornii sunt foarte duri cu ei insisi.

In efortul lor pentru a obtine siguranta, ei pot calca peste orice sau peste oricine, care le sta in cale. Dar pot fi si blanzi, in special fata de cei care le-au facut favoruri sau le-au oferit intelegere. Sunt motivati de mandrie. Nu le place sa fie datori si vor intoarce cu generozitate favorurile.

Capricornul in dragoste

Capricornii cauta aprobarea lumii, in general, ceea ce poate face ca relatiile personale sa li se para de o importanta secundara. Totusi, dupa ce vei descoperi simtul sec al umorului unui Capricorn, vei gasi si o cale catre inima lui.

Dupa ce ai trecut de rezerva inghetata a unui Capricorn, vei descoperi capacitati de dragoste adanca si loialitate putenica. Nativii ii protejeaza pe cei la care tin si vor ramane alaturi de ei, chiar si atunci cand situatia se inrautateste.

Stabilitatea conteaza mai mult pentru un Capricorn decat pentru oricare alte semne ale zodiacului, asa ca atunci cand este vorba de dragoste, ei vor prefera confortul in locul placerii, si longevitatea in locul romantismului.

Capricornii si sanatatea

Capricornul poate fi pesimist si trebuie sa fie atent la melancolia de care pot fi cuprinsi pesimistii. Dar prudentii capricorni traiesc deseori foarte mult.

Multe din afectiunile Capricornului sunt provocate de rigiditatea lor exagerata in gandire si in comportament. Problema care poate aparea atunci cand reprezinti traditia este, sa devii prea rigid in privinta acesteia. In cele din urma, aceasta poate duce la artrita sau reumatism.

In privinta vitaminelor, Capricornii au nevoie de calciu, pentru a-si intari oasele si dintii, precum si pentru a-si tine nervii sub control.

Capricornii guverneaza scheletul, oasele si dintii, adica toate aspectele structurale ale corpului cu care sunt asociati. Din acest motiv, terapiile alternative care se ocupa de organism, cum ar fi terapia chiropractica sau Feldenkrais, o forma de terapie structurala si fizica, sunt foarte potrivite pentru Capricorni.

Cum sa recunosti si sa cuceresti un Capricorn la sala de forta - Cum ii recunosti: Sala este un pic cam nepotrivita pentru impunatorul Capricorn. Uita-te dupa persoana care arata bine de fiecare data cand intra pe usa – capricornul este ingrozit de gandul ca ar putea intalni pe cineva cunoscut in timp ce transpira din greu pedaland la bicicleta. Cum ii seduci: Asteapta pana cand termina de lucrat, si deschide o conversatie cu: "Sper ca nu sunt prea indraznet, dar nu am putut sa nu observ adidasii tai. Pot sa stiu de unde i-ai luat?" Acest lucru il va pune intr-o pozitie de autoritate, unde el sau ea se simte cel mai confortabil. Cat mai curand posibil, mentioneaza ca ai un loc de munca. Nu le plac lenesii.

Capricornul si caminul

Capricornii par sa inteleaga importanta detinerii unui loc propriu, a unui refugiu linistit si intim, departe de toate obligatiile care vin odata cu puterea. Aici isi vor asculta muzica preferata, vor pune pe pereti tablourile preferate, iar langa fotoliu se va afla un teanc cu carti preferate.

Capricornii apreciaza confortul caminului, dar este mai probabil sa il foloseasca drept refugiu, iar casele lor vor fi calde si sigure, un rai in acele furtuni reci de iarna.

Capricornii la serviciu

Capricornilor le place sa fie la conducere, si daca nu se afla acolo de la inceput, aproape sigur vor ajunge.

Cu cat imbatranesc mai mult, cu atat este mai probabil ca viata lor sa fie mai plina de recompense. Odata ce au obtinut puterea pe care o doreau, capricornii se pot relaxa, cu intelepciunea pe care au dobandit-o si cu invataturile pe care le pot impartasi celorlalti.

Capricornul si banii

Capricornul intelege puterea care vine odata cu banii si, fiind un semn cardinal, este posibil sa incerce sa ii transforme in si mai multi bani, cumparand si vanzand, facand afaceri. Nativul din Capricorn isi foloseste banii ca sa obtina si sa mentina puterea. Pentru unii din ei, banii inseamna control, iar controlul si puterea sunt fortele sale conducatoare. Totodata, capricornii sunt generosi cu banii, odata ce i-au obtinut, dar generozitatea este legata de puterea si prestigiul lor. Ei inteleg cu adevarat expresia: “Banii vorbesc.”

Deci...

Arivist, pompos, dominator, dogmatic, intotdeauna serios, nu are o viata, ci o cariera. Obsesia lui e sa fie in varful piramidei. Au aceeasi atitudine fata de sentimentalism ca dracu` fata de tamaie. Le place sa povesteasca cum au ajuns ei la succes, indiferent de cat de nesemnificativ este.

Sindromul „asta e tot?” ii face mereu frustrati si deprimati. Cand in cele din urma ajung la succesul pe care si-l doreau, realizeaza ca viata nu are nici un sens fara bucurie.

Daca te certi cu ei, o sa revina la subiect pana o sa castige sau o sa renunti tu. Daca le demonstrezi ca ai dreptate, este doar inceputul unei noi runde de dispute.