1 2 4 5 6 7 9 10

Legaturi cu Astrologia si Tarotul

Multi numerologi detin o buna cunoastere practica a astrologiei sau a citirii in cartile de Tarot. De fapt, multi numerologi, astrologi si practicanti de Tarot combina toate aceste trei discipline peparcursul unei consultatii acordate unui client. Astrologia este legata de numerologie prin aceea ca planetele au o valoare numerica. Tarotul este o combinatie de doua pachete. de carti – Arcanele Majore si Minore. Arcanele Majore, considerate de multi experti in Tarot ca fiind cele mai vechi dintre cele doua categorii, acorda valori numerice fiecarei carti de joc. Exista 22 de carti si ele descriu parcursul Sufletului prin viata. In momentul in care veti capata incredere in calculele numerologice, dominatia planetelor si cartile corespunzatoare de Tarot vor fi incluse intr-o consultatie pentru a oferi clientului un tablou mai larg.

A) Numerologia si Astrologia

Planetele si numerele – Primii astrologi au analizat efectele planetelor asupra fiintelor umane. Fiecare planeta are asociat un numar propriu. Aceste legaturi ilustreaza primele incursiuni ale astronomilor in sistemul solar.

Cerul noptii – Primele infromatii astrologice au fost adunate pentru a ajuta la planificarea recoltelor si imperecherea animalelor si pentru a judeca rezultatele conflictelor tribale.

Soarele si Numarul Unu - Tipul solar este ambitios, gata sa plece la drum, un aventurier, un individ competitiv, caruia ii place sa initieze proiecte.

Luna si Numarul Doi - Tipul lunar este sensibil, impresionabil, matern si inconstant.

Jupiter si Numarul Trei - Expansiv ca minte, cat si ca trup, acest tip iubeste viata si este mistic de la natura.

Pamantul si Numarul Patru - Tipul teluric nu este grabit, este practic si plin de bun-simt.

Mercur si Numarul Cinci - Tipul mercurial are o inteligenta rapida, este alert din punct de vedere mintal si foarte studios.

Venus si Numarul Sase - Adesea frumosi fizic, cei cu aceasta influenta cauta echilibrul.

Neptun si Numarul Sapte - Acest poet, mistic si cowboy cosmic anuleaza granitile si fuzioneaza cu divinitatea.

Saturn si Numarul Opt - Saturn adauga hotare, tine lucrurile pe loc si le da forma.

Marte si Numarul Noua - Cei influentati de Marte sunt idealisti, pragmatici, isi afirma vointa pentru a finaliza o actiune, pentru a-si apara credinta.

Uranus si Numarul Unsprezece - Introspectiile bruste fac din cei influentati de Uranus catalizatori ai schimbarii, avand o natura vulcanica, umanitara si politica.

Pluto si Numarul Douazeci si doi - Pluto aduce transformari profunde, zguduind pamantul si schimband lucrurile pentru totdeauna.

Numerele din astrologie sunt oglindite in numerologie, cu exceptia Numerelor Superioare. Cele mai importante numere sunt Cinci, Sapte, Noua si Doisprezece. Sapte este numarul planetelor vizibile si este considerat ca norocos de multe culturi. Cinci si Noua sunt asa-numitele “case bune” care aduc lectiile pozitive din existentele anterioare. Ele sunt asociate cu expansiunea, filozofia, calatoriile si creativitatea (cu referire atat la copii, cat si la opere de arta). Doisprezece este numarul semnelor zodiacale si al caselor pe diagrama astrologica a nasterii. Divizarea la doisprezece este intalnita la multe culturi – cele douasprezece triburi ale Israelului, spre exemplu. Numerele Patru, Opt si in special Doisprezece sunt considerate a fi numere dificile din afara, cele care provoaca asumarile si securitatea unui individ.

Plantele – Aceste corpuri ceresti sunt calatori care se invart pe orbita in jurul Soarelui pe un fundal instelat.

Zodiacul – Provenit din grecescul “zoon”, majoritatea semnelor din zodiac reprezinta animale.

Destinatia – In multe invataturi mistice si filosofice, viata este privita ca o calatorie.

Astrologia este un sistem bun pentru fixarea in timp a evenimentelor, dar ceea ce este asteptat uneori nu se intampla. Indiferent in ce mod examineaza astrologul diagrama si ajusteaza ora nasterii, lucrurile nu ies cum se prezice. Astrologia occidentala isi are echivalentul in numerologie cu numerele planetelor, dar nu are sistem de planificare precum Numerele de Apogeu si ale Provocarii. Totusi, astrologia vedica (hindusa) opereaza cu propriile perioade de fixare a timpului si folosesc frecvent numerologia ca pe un instrument suplimentar.

Fara a intelege in ce mod Numerele de Apogeu si Provocare afecteaza o viata, un astrolog occidental pierde un instrument de predictie valoros. Astrologia vedica e un sistem foarte diferit si mult mai vechi. Ea foloseste propriul sistem de predictie, folosind unitatile de fixarea a timpului numite Dasas, care sunt similare cu perioadele Numerelor de Apogeu.

B) Numerologia si Tarotul

Tarotul este o carte veche sub forma picturala, un registru ezoteric al dezvoltarii umane si al avolutiei spirituale.setul de carti din Tarot este compus din doua pachete distincte, separate. Primul este Arcana Majora, compus din 22 de carti. Al doilea, Arcana Minora, seamana mai mult cu un pachet obisnuit de carti de joc si consta din patru suite, fiecare de 13 carti, reprezentand cele 4 elemente. Asa cum probabil va asteptate, cele 22 de carti ale Arcanei Majore au legaturi distincte atat cu numerologia, cat si cu astrologia. Ele descriu, aproape ca o banda desenata, miscarea unui individ pe calea catre implinire – sau, in termenii psihologiei lui Jung, trecerea prin procesele devenirii unui individ. Multi interpreti de Tarot incorporeaza in citirea cartilor informatiile adunate din numerologie, pentru a furniza clientilor detalii suplimentare privitoare la mesajele codate in imagini.

Amantii – Cea de-a Sase-a carte din serie este cea a relatiilor si pasiunii.

Marea Preoteasa – Aceasta carte are un aer de mister si are caracter feminin si psihic.

Puterea – In unele seturi este reprezentata de cartea Opt, iar in altele de cartea a Unsprezecea.

Roata Norocului – A zecea carte implica noi inceputuri si are calitatile similare Numarului Unu.

Numerelele Individuale ale Tarotului

Tarotul actioneaza ca o harta pentru calatoria printre momentele de varf si de cadere ale vietii. Multe persoane folosesc cartile de tarot drept o harta care sa-i ghideze catre o constientizare mai inalta.

Unu – Magicianul - Reprezinta noile inceputuri. Pe masa se afla cele patru obiecte ale Arcanei Minore: bagheta, cupa, sabia si farfuria.

Doi – Preoteasa - Aceasta indica intuitie si sensibilitate. Este asociata cu zeita egipteana Isis si o insoteste un aer de mister. Denumita uneori Papesa, aceasta carte a fost legata de asemenea de Papa Ioan.

Trei – Imparateasa - Reprezentand recolta pamantului si trairea unei vieti bune, aceasta carte arata Cornul Abundentei, intotdeauna umplut cu obiecte de lux din belsug.

Patru – Imparatul - Un barbat puternic, asezat pe tronul sau, neinfricat si solid. Aceasta carte reprezinta puterea temporala a celor patru Regi ai Arcanei Minore.

Cinci – Papa - Consilierul cel intelept transmite intelepciune si solid bun-simt. El preda scriptura si detine cheile religiei predominante.

Sase – Amantii - Aceasta carte de relatie rexuala, pasionala, este asociata cu a face o alegere, dar indica faptul ca orice decizie este corecta.

Sapte – Carul - ceasta carte implica miscarea si calatoria si este o capacitate de a folosi propria vointa pentru a imblanzi caii care trag carul in care sta razboinicul.

Opt – Forta - Pe aceasta carte se afla o femeie care invinge un leu prin puterea ei interioara.

Noua – Pustnicul - Aceasta carte indica faptul ca intuitia (simbolizata prin lanterna) este tot ceea ce il ghideaza pe calator.

Numeralele duble ale Tarotului

Urmatoarele carti de Tarot sunt numerale duble si reprezinta octavele mai inalte ale cartilor cu o singura cifra, de la Unu la Noua. Ele arata calatoria, pe masura ce aceasta devine din ce in ce mai complexa, in special pe masura ce inaintam in varsta. Pasii nu sunt aceiasi cu cei de la inceput, dar detin lectii similare pe care trebuie sa le invatam de-a lungul drumului. Toate cartile Arcanei Majore sunt spirituale in esenta, deoarece au fost concepute sa transmita idei spirituale. S-a sugetat ca aceste carti sunt comorile adevarate ale Cavalerilor Templieri, deoarece ei pretuiau cunoasterea mai presus de bunastarea materiala. S-a sugerat de asemenea ca aceste carti isi au originea in invataturile religioase egiptene si ca sunt scrierile celui mai mare mistic al intregii Antichitati, egipteanul Hermes Trismegistus. Numele celor 11 carti finale indica finalul si cea mai dificila parte a calatoriei cautatorului.

Zece – Roata Norocului - Roata simbolizeaza rotirea karmica eterna, succesiunea anotimpurilor si o noua viata ce rasare din stagnare.

Unsprezece – Justitia - Echilibrul dintre bine si rau, dorinta de echilibru si meditatia sunt adesea reprezentate de figura legata la ochi. Ea simbolizeaza si armonia.

Doisprezece – Spanzuratul - Aceasta carte indica o indepartare de dorintele materiale si adoptarea unei atitudini de expectativa.

Treisprezece – Moartea - Aceasta simbolizeaza lupta cu vechile obiceiuri si moartea acestora, dar nu moartea fizica a unei persoane.

Paisprezece – Temperarea - Indica o viata noua, daruri de la zei, fiind legata de misterele eleusiene ale mortii si renasterii. Este uneori numita Ingerul Timpului.

Cincisprezece – Diavolul - Aici se indica faptul ca este timpul sa va miscati inainte, depasind legaturile poftelor fizice ale lacomiei, dorintelor carnale si furiei. Aceasta carte, asociata cu soarta, incurajeaza abandonarea vechilor tipare.

Saisprezece – Turnul fulgerat - Ego-ul lovit de sageata fulgerului indica schimbari bruste si o modificare a constiintei. Unii ar zice ca e timpul sa-ti muti casa, daca apare aceasta carte.

Saptesprezece – Steaua - Steaua promite ca zeii il vor insoti pe cautator tot timpul si va aparea o reinnoire dupa palma data de pierderea ego-ului.

Optsprezece – Luna - Aceasta carte indica puterea imprevizibila a subconstientului si o perioada de depasire a temerilor si prejudecatilor adanc ascunse in interior.

Nouasprezece – Soarele - Iesirea in lumina stralucitoare a zilei ne arata ca trasaturile copilaresti, inocenta si bucuria revin la viata. Este una dintre cele mai favorabile carti care se gasesc in pachetul de Tarot.

Douazeci – Judecata - Cautatorul se trezeste si realizeaza ca exista viata dupa moarte. Aceasta carte semnifica trezirea la constiinta eterna.

Douazeci si unu – Lumea - Calatoria s-a terminat si acum cautatorul trebuie sa porneasca din nou – mereu inainte. In fiecare sfarsit sta samanta unui nou inceput.

Nebunul - Zero - Nebunul este plasat atat la inceputul, cat si la sfarsitul seriei de carti ale Arcanei Majore. Este cartea lui Zero, a lui Douazeci si doi. In multe culturi, ambele numere simbolizeaza numele lui Dumnezeu. Ele indica puterea de creatie si complexitatea intregului. La inceputul pachetului, Nebunul reprezinta Copilul Divin din noi. Simbolizeaza Sufletul care face un salt dincolo de marginea realitatii, in materie, pentru a se reincarna ca fiinta umana. Are calitatile naivitatii, nebuniei si inocentei infantile. Parsifal, cautatorul Sfantului Graal, este legat de Nebun. La capatul pachetului, Nebunul reprezinta Sufletul facand un salt peste marginea prapastiei, fiind gata sa se intoarca acasa. Este un simbol al unei calitati care este impregnata de „dor de casa divin” si al unei uriase dorinte de a fi reunit cu Dumnezeu. Dorul sau de casa divin, oare este pentru Cer, sau pentru Pamant?