1 2 4 5 6 7 9 10

Medicina Alternativa

Ce este REIKI?

Spiritul uman e fascinat de mister. Misterul este abisul care starneste neincetat nelinistea noastra, curiozitatea, prin insondabilele ei adancuri. Cel mai mare mister al infinitului este existenta Celui pentru care nimic nu are mister.
(Eliphas Levi, Cheia marilor mistere)

Reiki este un sistem de „terapie prin lumina“ eficient, simplu, accesibil indiferent de credinta, rasa, apartenenta sociala. Poate multi se gandesc, inclusiv cei care intra in contact cu persoane care practica Reiki, ca acestia apartin unei anumite secte sau religii. Mintii umane ii este greu sa accepte ceva nou. Cei care practica Reiki nu apartin unei secte, nu sunt supusi unei anumite religii, ci prin Reiki ei isi creeaza un mod nou de viata, ajung sa se cunoasca cu adevarat, sa patrunda in interiorul lor.

Istoria sau Legenda?

Mikao Usui este fondatorul principiului traditional Reiki, sustinand ca: “orice lucru existent in Univers, fara nici o exceptie, poseda energie universala“. In cadrul ansamblului reprezentat de corpul uman, energia universala se numeste “energie vitala” sau mai simplu “viata”. Aceasta energie ne permite sa traim in cea mai buna forma, conferindu-ne abilitatea naturala de a ne autovindeca.

Prin 1990, calugarul japonez Mikao Usui a dezvoltat un sistem de utilizare a practicii Reiki, pe care l-a numit Usui Reiki Shiky Ryoho si care s-a raspandit foarte rapid, mai intai in Japonia, apoi in SUA, si in final pe tot globul.

Un fragment din scrierile lui Mikao Usui...

Reiki este intelepciunea combinata cu energie; ne conecteaza la lumina, ne stimuleaza cresterea, ne echilibreaza din punct de vedere fizic si spiritual, ne poate vindeva cele mai adanci rani si poate sa ne scoata la iveala potentialele nebanuite ale fiintei noastre. Reiki este suportul pentru sanatatea optima a corpului… El este un vehicul catre adevarul nostru interior, care ne indruma catre fericire, iar fericirea nu este altceva decat vindecarea.
tratament reiki

Reiki porneste de la principiul conform caruia sanatatea unei persoane se leaga in mod direct de echilibrul energetic al ei. Energia Reiki, circuland prin corpul pacientului, impiedica si inlatura dezechilibrele energetice, ducand astfel la vindecarea bolilor si la protectia impotriva eventualelor atacuri psihice, energetice.

Referitor la acest fapt, sunt sigur ca majoritatea persoanelor care nu practica Reiki si care citesc acest text au o greutate in a intelege afirmatia: “Reiki porneste de la principiul conform caruia sanatatea unei persoane se leaga in mod direct de echilibrul energetic al ei“. Echilibrul energetic are la baza ceea ce numim Trinitate. Aceasta este formata din gand, simt si vointa. Daca acestea trei nu sunt in echilibru, corpul fizic ne va da detalii despre dezechilibrele aparute la nivelul chakrelor. Un exemplu: pe baza a ceea ce ai gandit si a ceea ce ai simtit, consideri viata ta un cosmar, dar in exterior tu arati prietenilor tai ca esti fericit si ca iti merge bine. Prin acest lucru tu iti atasezi o masca, te ascunzi, de persoanele din jurul tau. Din moment ce nu esti autentic, nu te astepta sa fii mereu sanatos si sa afli ce este fericirea. Prin echilibrarea Trinitatii, corpul si sufletul vor fi in armonie, iar viata va fi un paradis in mijlocul acestui iad numit societate.

Reiki reprezinta o cale de a ne cunoaste si de a ne redescoperi neincetat puterile ascunse din suflet. Maestrul Chujiro Hayashi, urmasul lui Usui, este cel care a organizat practica Reiki pe trei grade distincte, in propria sa scoala pe care a creat-o in Japonia. Fie ca este vorba de un tratament de gradul intai (cu ajutorul mainilor), de unul de gradul al doilea sau al treilea (apeland la simboluri), lumina circula prin corpul oamenilor si ajuta la echilibrarea lor energetica. Prin tratamentul Reiki, creste vibratia persoanei, astfel inlaturandu-se blocajele energetice si energiile negative.

In general, senzaţiile descrise de pacienţii Reiki în timpul tratamentului, variază de la persoanele nonsenzitive (care nu simt nimic), la cele echilibrate senzitiv (care simt căldură, frig, înţepături uşoare sau amorţeală şi furnicături) şi până la cele foarte senzitive, care pot avea viziuni, pot auzi muzica sau diverse sunete de altă natură si chiar să simtă energia cum curge prin corpul lor, de-a lungul traseelor pe care le urmează meridianele enrgetice. Pacienţii nu trebuie să se sperie, chiar daca vor simţi o cantitate mare de căldură emanată de mâinile terapeutului sau vor constata încălzirea puternică a zonelor tratate.

Ca o paranteza as dori sa va fac cunoscut un citat remarcabil din cartea Eu Insă Vă Zic Vouă vol.1, de Osho:

Asa cum corpul tau traieste din aer, apa, hrana, la fel sufletul tau are nevoie de o anumita hrana spirituala. Aceasta este de fapt painea cea de toate zilele, hrana ta zilnica. In fiecare zi primesti o anumita cantiate de energie spirituala. Tu poti sa o folosesti intr-un mod distructiv sau intr-un mod creator. Daca esti orientat negativ abuzezi de aceasta energie, o profanezi. Daca esti orientat pozitiv, ea va fi calea ta spre Dumnezeu.

Citind acest text, am ramas uimit de ceea ce inseamna “painea cea de toate zilele”. Adica noi primim in fiecare zi o anumita cantitate de energie, dar nici nu suntem constienti de ea, o aruncam pe certuri, pe frustrari la locul de munca si asa mai departe. Sunt curios daca poate cineva sa imi spuna ce rost au aceste frustrari, certuri in relatia cu partenerul, nemultumiri, frici, orgolii? Ce castigam prin aceasta cearta fara sfarsit? Va spun eu ca nu voi sunteti cei care castiga, ci ego-ul vostru, care nu face altceva decat sa va domine, sa va stapaneasca. Treziti-va o data la realitate si fiti voi insiva, priviti si transcedeti-va egoul. Aveti grija de energia voastra si fiti atenti unde si in ce scop o folositi. Ea este ca o cascada, curge mereu spre voi, dar daca nu se revarsa unde trebuie, este posibil sa curga tot mai putin, iar la un moment dat nu o veti mai primi deloc si va aparea uzura organismului, o stare de oboseala cronica. Apoi, ca niste ignoranti, veti considera ca nu meritati aceasta povara si va veti intreba “Cu ce am gresit eu, Doamne, ca sa sufar atat?“. Cata ignoranta!!! Nu faceti nimic pentru voi, iar apoi dati vina pe divinitate, pentru ca nu sunteti in stare sa va asumati consecintele faptelor voastre. Incepeti sa cautati in voi greselile, deoarece FIECARE PRIMESTE NUMAI CEEA CE MERITA.

Principiile Reiki

Daca in tarile vestice practica Reiki este vazuta de cele mai multe ori ca un sistem de vindecare naturala, la originea lui, acest sistem reprezenta si o metoda de ascensiune spirituala si de iluminare. Cuvantul Reiki este format din doua caractere kanji (japoneze) separate: Rei, care inseamna “universal“ si Ki – “spirit”, “energie“, ”forta vitala “. Alaturarea celor doua caractere inseamna, in traducerea calugarilor budisti, “iluminare”, “inaltare spirituala”, comunicarea spiritului cu Universul si cu lumina acestuia.

In cele ce urmeaza , vom prezenta principiile Reiki ale lui Mikao Usui, preluate din scrieriile dinastiei Meiji din Japonia. Aceste principii, dupa cum insusi maestrul afirma , “sunt inima practicii Reiki “...

Metoda secreta a binecuvantarii
Vindecarea spirituala a multor boli
Doar pentru astazi nu fi suparat si nu fi ingrijorat
Fii recunoscator si umil
Fa-ti datoria cu placere si apreciere
Fii bland cu totul si cu toti din jurul tau
Dimineata si seara, cu mainile in rugaciune
Gandeste-te la aceste cuvinte si spune aceste cuvinte...

Usui ii invata pe discipolii sai ca dedicarea catre aceste principii si respectarea lor este esentiala. Intentia acestora era si este sa aduca lumina (iluminarea), intelegere si acceptare, intelepciune in gandire si in viata. Ele cuprind principiile budiste ale Karuna (compasiune pentru toate fiintele vii) si ale Metta (iubire si blandete fata de toti), Mikao Usui afirmand ca un adevarat maestru Reiki trebuie sa fie in primul rand propriul sau maestru si abia apoi un invatator al celorlalti.

Majoritatea maestrilor Reiki promoveaza Reiki doar ca pe o modalitate de vindecare, insa aceasta practica nu se reduce la un simplu sistem, ci reprezinta, pot sa zic eu, noul tau mod de viata.

In manualul sau, Reiki Ryoho Gakkai, Usui descrie practica Reiki ca fiind intuitiva. Lumina e trimisa acolo unde este necesar, iar practicantii gradului al doilea trebuie sa stie ca simbolurile specifice au o inteligenta proprie si transcend realitatile pe care ni le dorim. Ca terapeuti, trebuie sa le plasam prin intermediul simplei intentii mentale. Reiki trateaza simptomele bolilor fizice si psihice, dar cel mai important lucru este faptul ca aceasta practica are in vedere si radacina acestora, pentru ca afectiunile sa nu mai apara. Tratamentul uniformizeaza si echilibreaza energetic zona afectata. Energia Reiki patrunde in terapeut prin chakra coroanei, apoi se distribuie in tot corpul acestuia si se proiecteaza prin chakra palmelor, de unde este directionata catre pacient. Din acest motiv, in timpul unui tratament, atat pacientul cat si terapeutul primesc lumina, astfel incat tratatrea devine un proces reciproc.

beneficiile reiki

Reiki inseamna echilibru, principiile si metodele sale de tratare functioneaza la toate nivelurile (fizic, psihic si spiritual), energizeaza si vindeca trupul.

Reiki nu este o religie si nici o practica legata de curentul New Age, ci este un tratament, avand la baza energia universala, lumina care s-a nascut odata cu inceputul tuturor lucrurilor si fiintelor si care va exista la nesfarsit. Aceasta energie are o capacitate infinita si nu poate fi epuizata, oricate schimbari ar avea loc la nivel mondial sau chiar universal. Reiki este practicat cu succes de ortodocsi, de catolici, de budisti sau mahomedani si poate fi utilizat de orice persoana, indiferent de varsta, sex, sau orientare profesionala.

Istoria Reiki este una liniara, dar din care au evoluat diverse ramuri, numerosi maestri tinzand sa adauge noi tehnici si simboluri pentru a “imbunatati“ sistemul. Trebuie mentinut faptul ca, in trecut, pe vremea fondatorului Mikao Usui, terapeutii cunosteau doar simbolurile clasice, iar tehnicile de meditatie practicate erau cele caracteristice religiei budiste. De-a lungul timpului insa, s-au adaugat o serie de tehnici, simboluri, metode, dezvoltandu-se chiar noi ramuri si sisteme Reiki. Ceea ce este fundamental de cunoscut este faptul ca toate aceste ramuri ale practicii Reiki folosesc aceeasi energie, care provine din aceeasi sursa universala de lumina – Ki.

Exista anumite aspecte care sunt aplicate chiar si in zilele noastre, dar care nu erau cunoscute in timpul lui Usui. Notiuni cum ar fi “acumularea de energii psihice”, “ghizi spirituali“, (ghizi Reiki), “ciclurile de purificare spirituala” sau “schimburile energetice“, nu erau impamantenite in secolul al XIX-lea, insa la ora actuala sunt larg utilizate.

Tehnicile pentru intalnirea cu ghizii Reiki sunt imprumutate din samanism sau din alte traditii. Ele sunt metode nou-aparute, unii autori afirmand ca aceste acordaje Reiki deschid omului calea catre nebanuite puteri sau forte psihice sau parapsihice cum ar fi: premonitiile, clarviziunea si clarauditia, viziualizarea aurei. Desigur, nu putem nega faptul ca multi dintre cei ce dispun de acordaje Reiki au uneori astfel de capacitati, insa este de stiut ca aceasta nu este o regula generala, ci o alternativa.

Cat despre ciclurile de purificare post-acordaj, este de stiut faptul ca, corpul trece printr-o faza numita “criza de vindecare“ care tine 21 de zile, in cadrul careia sunt eliminate energiile negative sau blocate si surplusurile energetice. De ce 21 de zile? Unii afirma ca acest numar corespunde perioadei cat a postit maestrul Usui, altii insa il motiveaza prin existenta unui ciclu de 3 zile pentru fiecare chakra a corpului; asadar, 3x7=21 de zile pentru curatare.

Reiki inseamna schimbare, iar aceasta trebuie intampinata pozitiv, atata timp cat ne aduce in viata noastra lucruri benefice, fie ca ne vindeca din punct de vedere fizic, fie ca ne trateaza spiritual.

Beneficiile vindecării Reiki:

 • Relaxeaza corpul si reduce stresul, tensiunea, anxietatea, disconfortul, depresia.
 • Stari de relaxare profunda.
 • Creste pacea interioara, claritatea mentala, stabilitatea emotionala.
 • Creste nivelul de cunoastere personala.
 • Creste vitalitatea şi nivelul energetic.
 • Ajuta la imbunatatirea creativitatii.
 • Elibereaza sentimentele reprimate.
 • Intăreste sistemul imunitar.

Energia KI...

Cuvântul japonezCuvantul japonez “Reiki” inseamna “energia vietii (ki) de provenienta spirituala (rei)”. Reiki este in primul rand un sistem de evolutie spirituala. Energia vietii joaca un rol important in orice facem, fiind energia primara a emotiilor noastre, gandurilor si vietii spirituale. Daca energia vietii este scazuta sau daca exista o restrictie in curgerea sa, devii mai vulnerabil in fata bolii.

Energia Ki curge atat prin corpul nostru cat si imprejurul nostru. Curgerea libera si echilibrata a Ki-ului ne da o stare de sanatate, sustinand functiile vitale ale organismului. Intreruperea fluxului Ki este cauza principala a bolilor.

Ki raspunde la ganduri si sentimente. Gandurile pozitive, optimiste pe care le ai, maresc curgerea Ki-ului si acesta conduce la o stare de bine. Cand ai ganduri si sentimente negative despre tine insuti, se creeaza o intrerupere permanenta a energiei Ki. Astfel are loc o diminuare a functiilor vitale ale organismului ducand la imbolnavire.

Cand primesti tratament Reiki, energia vindecatoare este directionata de partea Rei catre blocajul avut. Energia Reiki lucreaza apoi cu gandurile si emotiile negative care blocheaza curgerea naturala a Ki-ului. Ridicand nivelul de vibratie in si in jurul corpului fizic, gandurile si sentimentele reprimate, sunt transcense. Vindecarea este mai rapida si mai eficienta la persoanele care-si asuma raspunderea propriei lor sanatati si care participa in mod activ la procesul de vindecare.

Reiki curata si vindeca caile energetice, permitand ca energia vietii sa curga intr-o maniera sanatoasa, pentru dobandirea echilibrului interior si forma optima de sanatate.

Gradele si Initierile Reiki

Initierea

Initierea Reiki este un ritual prin care practicantului ii se deschid toate portile catre univers si energia universala. Initierea are 3 componente: cea fizica, unde maestrul efectueaza un anume ritual, cea energetica, unde se elimina anumite blocaje, se deschid anumiti centri energetici si se curata canale sau meridiane energetice si componenta spirituala unde practicantul primeste un anumit numar de ghizi spirituali, entitati de lumina sau ingeri care vin in ajutorul nostru, ei fiind defapt lumina din noi. Aici apare si prima cunoastere la nivelul sinelui superior si primele daruri din partea Divinitatii, toate spre maturizarea individului si pentru a-si indeplinii misiunea personala pe aceasta planeta.

Prin initiere practicantul nu este reconectat cu divinitatea. Cum am putea noi sau orice altceva sa fie deconectati de divinitate, nimic nu exista in afara ei. Deci prin initiere sau acordaj se poate spune ca se face o reglare a “frecventei” prin care practicantul este in legatura cu planurile subtile, cu sursa de energie universala divina.

Criza de vindecare

Dupa initiere poate aparea o anumita criza de vindecare. Aceasta este o perioada de 21 de zile in care corpul nostru se obisnuieste cu noua vibratie. Noi am acumulat in timpul vietii multe energii uzate, frustrari, suparari, angoase, tensiuni, toxine. Aceasta criza de vindecare este defapt o purificare a corpului si o ajustare la noua vibratie. Atunci cand vibratia interioara s-a ridicat la noul nivel. aceste energii uzate vor fi eliminate si odata cu ele si neplacerile cauzate de eliminarea lor.

 • greturi
 • varsaturi.
 • ameteli
 • somnolenta
 • diaree sau constipatie
 • accelerarea aparitiei ciclului menstrual
 • dureri musculare
 • gripa
 • curgerea nasului
 • tuse
 • stranut
 • urinari dese

Practic se produce o purificare pe toate nivelele. Procesul de purificare poate imbraca orice simptom sau se poate sa nu aiba simptomuri foarte clare.

In aceste 21 de zile este se face auto-tratamentul zilnic.

Gradele

Practicantul trece prin aceste trepte de initiere si la fiecare acordaj primit, calitatea si cantitatea energiei creste. Odata cu acestea, creste si responsabilitatile practicantului fata de el insusi, fata de cei din jur si fata de Divinitate. Veti vedea la ficare grad mai exact la ce se refera aceste responsabilitati.

Gradul I

La primul grad practicantul are nevoie de auto-tratament. El poate efectua tratamente de orice fel, in orice situatie, dar este recomandat sa se rezume la pregatirea si evolutia personala. Acest grad este pentru practicant, aici corpul trece prin criza de vindecare si se obisnuieste cu noile vibratii. Aici practicantul incepe si aduna cunoastere, aici incepe si isi pune intrebari si cauta raspunsuri, calca pe drumuri neumblate in scopul cunoasterii de sine. Poate in prealabil si-a facut o astrograma natala (vezi Astrologie) si a aflat lucruri despre el, poate si-a gasit rostul, menirea, lectiile si platile pentru care e in aceasta incarnare, ce si-a ales sa faca spre dezvoltarea sa ca fiinta. Cu totii am venit aici, fiecare cu lectiile noastre, acest sirag al incarnarilor avand o singura menire : dezvoltarea, cresterea,maturizarea. In aceste incarnari ne-am creat legaturi cu alte suflete, poate le-am incalcat liberul arbitru, poate le-am manipulat, poate am suferit langa ei, ne-am atasat si multe alte lucruri , iar acum venim ne platim datoria fata de ei. Prin aceste mijloace: Astrologie, Reiki, Tarot, Radiestezie, coroborate cu Cunoastere adunata din literatura spirituala si treacuta prin gand-simt-vointa, iar mai apoi transmisa celorlalti, omul isi poate platii datoriile si poate ajunge la maturizarea propusa.

Auto-tratamentul

Auto-tratamentul consta pe scurt in punerea palmelor pe dumneavoastra. Lumina care trece prin palme are intotdeauna o vibratie mai mare decat a corpului. Trebuie precizat ca acest corp fizic este sustinut energetic de corpurile subtile, acestea ocupandu-se de buna lui functionare. Orice afectiune apare mai intai ca un deficit sau blocaj de energie in corpurile subtile(aici este cauza) si abia mai apoi se manifesta in corpul fizic, ca si semnal. Incercand sa vindecam corpul fizic, nu facem decat sa ne ocupam de efect, cauza ramanand nerezolvata. Pentru mai multe detalii se poate consulta sectiunea “Cauze spirituale” . Este indicat deci, ca pacientul sa constientizeze mai intai cauza spirituala a afectiunii sale, prin intelegere si acceptare, sa schimbe acele sabloane emotionale si/sau mentale care au determinat blocajul energetic si abia apoi sa se intervina cu tratamente Reiki.

In ce consta mai exact auto-tratamentul:

Practicantul se spala pe maini, poate aprinde betisoare parfumate si lumanari in camera . Apoi se aseaza in pozitia sezut cu talpile ferme pe pamant si cu palmele orientate in sus pe genunchi. Respira de cateva ori adanc si se relaxeaza mental, emotional si fizic. Se activeaza palmele prin 7 batai din palme sau prin frecarea lor de 7 ori in directia inversa acelor de ceasornic. Se poate cere purificarea si pregatirea incaperii pentru auto-tratamentul ce urmeaza rostind un algoritm de genul: “Invoc ghizii mei spirituali, va rog veniti si purificati , energizati si pregatiti aceasta incapere pentru auto-tratamentul ce urmeaza”. Apoi se rosteste algoritmul necesar auto-tratamentului: “Invoc ghizi mei spirituali si orice entitati de lumina care vor, pot , si trebuie sa ma ajute. Veniti si ajutati-ma sa fac acest auto-tratament pentru re-analizarea, re-echilibrarea si re-energizarea chakrelor. Fie toate dupa voia voastra si in conformitate cu toate legile universului.” In algoritm nu se folosesc negatii. Apoi practicantul se aseaza culcat pe spate cat mai relaxat. Sunt 4 pozitii a palmelor, in fiecare pozitie se pune o palma pe o chakra si cealalta pe chakra corespondenta si se tine acolo 20 de minute, intr-o stare de relaxare profunda. Pentru a stii cand au trecut cele 20 de minute se poate pune o muzica de relaxare, o melodie care sa dureze 20 de minute sau 10 minute si se lasa de 2 ori pana la schimbarea pozitiei.

 1. Prima pozitie: se pune o palma pe crestetul capului, chakra coroanei sau 7 si cealalta palma cu genunchii indoiti pe Hui Yin (acesta se afla la jumatatea distantei dintre anus si organele genitale) sau pe genunchi, aceasta fiind chakra radacinii sau 1. Dupa 20 de minute se trece la pozitia a doua.
 2. Pozitia a doua: se pune o palma pe frunte, chakra mentala, celui de-al treilea ochi sau 6 si cealalta palma intre ombilic si osul pubian, chakra senzualitatii si energiei vitale sau 2. Dupa 20 de minute se trece la pozitia a treia.
 3. Pozitia a treia: se pune o palma pe gat, chakra comunicarii sau 5 si cealalta palma pe plex, chakra plexului solar sau 3. Dupa 20 de minute se trece la ultima pozitie.
 4. Pozitia a patra: se pun ambele palme pe piept in dreptul inimii pe chakra inimii sau 4. Dupa 20 de minute se face o rugaciune de multumire catre ghizi si catre Divinitate pentru ajutorul, lumina si darurile acordate. Se poate cere, tot printr-un algoritm corespunzator, curatarea de energii uzate si re-energizarea incaperii.

Daca totusi este nevoie sa facem tratament ce trebuie stiut:

Nu se face tratament fara sa ni se ceara, omul trebuie informat ce este reiki si el trebuie sa decida daca doreste sau nu tratament. Orice tratament facut fara consimtamantul persoanei este vazut de catre entitati ca atac energetic si se rasplateste ca atare. Practicantul trebuie sa respecte intimitatea pacientului, trebuie sa intebe daca poate sa puna mana si unde va urma sa puna mana. Cu totii avem intimitatea noastra si ar trebuii o respectam unul celuilalt.

Tratamentul poate fi diferit, ori se face o re-echilibrare si re-energizare a tuturor chakrelor ca in cazul auto-tratamentului si se urmeaza pozitiile mainilor, ori se face local tinandu-se ambele maini pe chakra corespondenta afectiunii. Se urmeaza aceasi apsii de la auto-tratament si bine inteles se schimba algoritmul in functie de “problema” intampinata.

Tratament in caz de fracturi

Inainte de a efectua tratament in cazul unei fracturi trebuie avut grija ca oasele sa fie asezate corect pentru ca, in caz contrar, sudarea oaselor este gresita si nu este de dorit asa ceva.

Tratament la animale

Tratamentul animalelor respecta aceleasi principii ca si la tratamentul la om, trebuie doar adapta la diverse situatii. Daca e vorba de un caine sau pisica tratamentul se incepe de la cap si se termina la coada. La un cal se face la fel sau tratament la distanta (doar de la gradul II, beeming). In cazul unui peste se poate energiza apa in care traieste sau tratament la distanta. Daca un animal refuza tratamentul, nu insistati, ele sunt mult mai sensibile decat noi oamenii si simt cand au sau nu nevoie de energie. Daca insistati si ele nu doresc, pot percepe dorinta noastra ca pe un atac, reactionand ca atare.

Tratament la plante

Plantele de asemenea au nevoie de lumina, si ele trebuie ingrijite, curatate de energii negative pentru ca si ele ne ajuta cand avem nevoie, chair daca nu realizam acest fapt. Se poate energiza pamantul in care sunt plantate, apa cu care le udam sau pur si simplu energizam direct planta.

Tratament la copii mici

Atentie! Pentru a efectua tratament unui copil se cere permisiunea mamei sau a tatalui. Fara acordul unuia dintre parinti NU avem voie sa facem tratament acelui copil. Tratamentul trebuie facut in prezenta parintelui.

Atentie la infectii!

Nu se efectueaza tratamenteu in caz de infectii (apendicite, amigdalite si alte “-ite”). Nu se da lumina infectiilor, acolo sunt microorganisme vii si acestea sub influenta luminii se dezvolta mai bine. Se pot efectua tratamente si pe infectii cu conditia ca terapeutul sa aiba o vibratie mare si doar de la gradul 2 sau 3 depinde de sistem. Micro-organisemle rezista pana la un anumit prag vibrational al luminii, odata depasit acest prag de catre terapeut se paote aplica tratament Reiki si pe infectii.

Reiki-ul nu este o modalitate de diagnosticare. Pentru diagnosticare se poate consulta medicul sau se poate afla afectiunea si mai multe detalii(pe ce chakra se afla dezechilibrul,care sunt emotiile ce stau la baza afectiunii) cu ajutorul Radiesteziei si se poate consulta “Cauzele spirituale ale bolilor” Abia dupa constientizarea cauzei se poate trece la tratamente.

Gradul II

La acest grad se face initierea pe simboluri si se invata modul si scopul folosirii lor. Odata cu trecerea la o noua treapta cresc si responsabilitatile practicantului. Aici practicantul devine o sursa de lumina si cunoastere pentru el insusi dar si pentru ceilalti. Aici practicantul aduna cunoastere, experiente isi deschide ochii si mintea pentru noi perceptii asupra vietii si a tot ceea cel inconjoara, vazut si nevazut. Daca gradul I era pentru el, la gradul II isi poate indrepta atentia si spre ceilalti. Cine am fi daca am pastra comorile doar pentru noi? Defapt toate comorile ce le gasim in interior, daca vrem sa le distrugem ajunge doar sa le tinem pentru noi, sa ne inchidem in noi si ele vor murii. Cu cat vom daruii mai mult cu atat vom primii mai mult, acel gol interior se va reumple constant din surse necunoscute. Cineva spunea ca un om este precum o fantana.

Simbolurile

Simbolurile sunt chei care deschid porti catre anumite dimensiuni de unde se vor revarsa energii propice pentru ce vrem sa facem. Ele concentreaza lumina, energiile pentur a putea fi folosite in diferite scopuri. Simbolurile sunt tridimensionale si fiecare are vibratie proprie.

Odata cu initierea pe simboluri practicantul poate efectua tratamente la distanta si in timp. Veti vedea cand vom explica simbolurile cum si de ce.

NU ESTE PERMISA activarea simbolurilor pe alte persoane fara acordul lor. Acest lucru este considerat ATAC PSI si se plateste ca atare. Singurul loc unde putem activa simboluri fara a se considera atac este pe chakra a 7a deoarece aceasta apartine Divinitatii (ea este practic legatura noastra cu divinitatea).

Simbolurile se pot activa in diferite moduri:
 • desenarea cu degetul in palma, urmata de 3 batai cu degetu in palma si rostirea numelui simbolului de 3 ori.
 • vizualizarea luminoasa a simbolului
 • suflarea simbolului
 • desenarea in aer cu betisor parfumat, cu degetul, si rostiera numelui de 3 ori
 • desenarea simbolului su limba pe cerul gurii
 • practic orice desenare/vizualizare si rostire a numelui de 3 ori activeaza simbolul respectiv.

La gradul II se primesc 3 simboluri de baza, acestea se folosesc intotdeauna impreuna.

In aceste 21 de zile este se face auto-tratamentul zilnic.

Cho-Ku-Rei (CKR)

Traducere: Toata puterea Universului Aici! Acum!

Se mai numeste si simbolul puterii, aplicatiile lui fiind infinite. El se aplica ori de cate ori este nevoie si pentru absolut orice avem nevoie.

Cateva utilizari:

 • concentreaza si amplifica Lumina in locul unde este activat.
 • curatarea unui spatiu de energii uzate si grele impreuna cu celelalte 2 simboluri.
 • aplicat impreuna cu cele 2 simboluri deschide, curata, energizeaza si protejeaza chakrele.
 • aplicat pe mancare, bauturi, obiecate, cristale etc imrpeuna cu cele 2 simboluri le curata si el energizeaza, daca stim ca un fel de mancare nu ne pica bine putem activa cele 3 simboluri ca sa ne pice bine mancarea.
 • util pentru sigilarea energiilor, tratamentelor, initierilor, campurilor, dimensiunilor, etc.
 • se foloseste impreuna cu celelalte 2 simboluri si inca unul de la gradul de maestru pentru protectia masinii si a pasagerilor, pentru a avea drumurile deschise in calatoria ce urmeaza si pentru intoarcea cu bine acasa.
 • pentru protectia obiectelor.
 • si in orice alta imprejurare se folosesc aceste 3 simboluri. Numai la gradul de maestru se poate folosii un singur simbol, simbolul maestriei Reiki care practic insuemaza toate simbolurile.

Sei-He-Ki (SHK)

Traducere: Umanitatea si Divinitatea se unesc pentru a forma un Intreg!

Se mai numeste si simbolul vindecarii emotionale si mentale. Este simbolul armoniei.

Cateva utilizari:

 • curatarea unui spatiu impreuna cu CKR, HSZSN si Crucea activate in mijlocul camerei, pe fiecare perete, pe tavan si pe podea.
 • purificarea si energizarea mancarii, bauturilor, obiectelor, impreuna cu celelalte 2 simbuluri.
 • in caz de depresie, tristete, suparare, anxietate,firca, furie, singuratate, fobii, etc.
 • deschide, curata si protejeaza chakrele si campurile impreuna cu CKR si HSZSN.
 • Facut dublu pe chakra coroanei armonizeaza emisferele cerebrale.
 • Se foloseste in lucru cu subconstientul.
 • Armonizarea cu alte persoane. Atentie, in acest caz schimbul de energie este mare, iar energiile se egaleaza. Daca te armonizezi cu o persoana incarcata cu energii uzate, vei prelua incarcatura negativa si vei ceda incarcatura pozitiva pana cand ambele persoane au aproximativ aceeasi incarcatura energetica. A te armoniza cu o eprsoana fara acordul ei este o incalcare a Liberului Arbitru.

Hon-Sha-Ze-Sho-Nen (HSZSN)

Traducere: Divinitatea din mine saluta Divinitatea din tine! Nu exista trecut, prezent, viitor!

Hon-Sha-Ze-Sho-Nen este simbolul care transcede timpul si spatiul, astfel practicantul Reiki gradul II poate trimite lumina la distanta, intrecut sau in viitor. Practicantul paote face tratamente, energizari, curatari, toate de acasa, pacientul putand fi la mii de kilometrii si ava primii lumina instantaneu. Numai materia se supune timpului si spatiului. La nivelul planurilor subtile timpul este iluzie, iar spatiul un plan pentru manifestare. Totul e aici si acum, ceea ce a fost nu mai exista, ceea ce va fi nu a venit inca. Numai mintea are nevoei de trecut si viitor, ea nu paote percepe simultaneitatea, priviti o masina din parcare, si apoi spuneti daca ati putut vedea si celelalte masini. Bineinteles ca nu, privirea voastra a fost atintita pe o singura masina, si totusi celelalte masini erau acolo, acum daca priviti per ansamblu parcarea le ve-ti vedea. Privind lucrurile in mod succesiv am creat timpul: 1 este mai vechi decat 2, 3 este mai nou decat 2 si mult mai nou decat 1. Si totusi 1,2,3 exista toate deodata, simultan, 2 nu exista fara 1. Einstein spunea ca timpul exista pentru ca lucrurile sa nu se petreaca in acelasi timp.

Tratamentul si auto-tratamentul se fac la fel ca si la gradul I cu unele modificari. Palmele se activeaza prin aplicarea celor 3 simboluri in palme. Apoi se rosteste algoritmul necesar, si se sta in fiecare pozitie 10-15 minute. La final se face o rugaciune de multumire.

Metode de trimitere a Luminii
 • Se scrie pe o hartie numele persoanei la care dorim sa ii trimitem lumina. Pe verso desenam toate simbolurile pe care le cunoastem. Putem aprindem betisoare parfumate, lumanari, pornim o melodie de 10 – 15 minute, ne asezam pe un scaun sau pe pat, activam simbolurile in palme si apoi cu hartia inte palme, palmele in Gasso (rugaciune) rostim algoritmul necesar in functie de ce are nevoie persoana respectiva. Stam asa 10-15 minute. La final se face rugaciunea de multumire.
 • Metoda pozei, e acesi metoda cu cea de mai sus, cu diferenta ca se foloseste poza persoanei respective in locul hartiei.
 • Se poate folosii un ursulet de plus, o statueta, pe care activam simbolurile cunoscute si il tinem inter palme la fel ca si cu poza sau hartia. In timpul ritualului vizualizam persoana respectiva intre palmele noastre.

Toate acestea se pot face in timp ce noi suntem acasa, iar persoana respectiva poate fi la mii de kilometrii departare.

In trecut

Avand simbolul HSZSN se poate trimite Lumina in trecut. Acest fapt nu schimba trecutul, dar paote schimba perceptia, actiunea, urmarile acelui eveniment in timpul prezent si viitor. Este recomandat a trimite Lumina la momente grele din viata, cum ar fi un accident, un divort, un viol… Se pot folosi metodele de mai sus cu intentia clara de a trimite Lumina propriei persoane in trecut la respectivul moment dorit vindecat. Se trimite 10-15 minute pe zi.

Ex. de algoritm:

“Imi trimit Lumina in trecut la data “x” in situatia “x” pentru a anihila orice energii si informatii distructive, orice forme-gand distructive create atunci si rog ingerii mei de Lumina sa imi arate ceea ce eu trebuia sa invat din acea situatie, totul spre binele meu suprem cu Voia Lui Dumnezeu si in conformitate cu toate legile universului.”

Se face rugaciune de multumire.

In viitor

Se foloseste metoda distantei trimitand Lumina unei situatii viitoare, un examen, o conferinta, o intalnire, pentru concediu, pentru cand vom avea 70 de ani, pentru momentul mortii. Pentru viitor se pot folosii si proiectele.

Proiectele Reiki

Ex.: “Mihai are serviciul ideal, la locul ideal, cu colegii ideali, cu seful ideal, primeste salariul ideal, are programu ideal, totul dupa Voia Lui Dumnezeu in acord cu Legile Divine.”

Se poate trimite lumina persoanelor decedate si copiilor avortati. Se foloseste aceasi metoda a distantei. Se trimite spre binele lor suprem, cat si daca vor sa priemasca aceasta Lumina totul dupa Voia Divina.

La ingeri

Metoda e aceiasi. SI ingerii au nevoei de Lumina. Scopul trebuei sa fie in acord cu Legile Divine.

Cho-ku-rei

cho-ku-rei

Sei-he-ki

sei-he-ki

Hon-Sha-Ze-Sho-Nen

Hon-Sha-Ze-Sho-Nen

Gradul III

Dupa initiere poate aparea o anumita criza de vindecare. Aceasta este o perioada de 21 de zile in care corpul nostru se obisnuieste cu noua vibratie. Noi am acumulat in timpul vietii multe energii uzate, frustrari, suparari, angoase, tensiuni, toxine. Aceasta criza de vindecare este defapt o purificare a corpului si o ajustare la noua vibratie. Atunci cand vibratia interioara s-a ridicat la noul nivel. aceste energii uzate vor fi eliminate si odata cu ele si neplacerile cauzate de eliminarea lor.

Shika-So

Simbolul comunicarii.

Shika-Sei-Ki

Traducere: Energia care se revarsa de la inima la inima.

Shika-Sei-Ki este Simbolul pentru inima, se foloseste pe chakra inimii (a 4a). Curata chakra si elimina energiile negative, raul de pe suflet. Este un simbol care curata sufeltul. Este foarte importanta folosirea lui pentru ca sufletul este energia de baza a omului, daca acesta este “murdar”, afecteaza interg sistemul omului. Nu poti vindeca un om daca mai intai nu-I vindeci sufletu. Se poate folosi Sei-He-Ki car deschide chakra, apoi Shika-Sei-Ki care o curata apoi HARTH din Karuna Reiki pentru refacerea sufeltului. Il putem folosi in caz de suparare, tristete, oboseala, suferinta, dragoste, tot ceea ce tine de probleme de inima si suflet.

Noi toti avem nevoie de Iubire!

Shika-So

Shika-So

Shika-Sei-Ki

Shika-Sei-Ki

Gradul IV

Ce implica titlul de maestru Reiki? Exista o serie de lucruri pe care un maestru Reiki trebuie sa le faca si pe care trebuie sa le cunoasca. Se spune ca cel care este maestru a ales aceasta cale ca urmare a pasiunii sale de a pasi pe calea luminii si a adevarului si doar pentru titlu sau pentru diploma. Asadar, pana la urma, un maestru Reiki trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

 • Sa cunoasca in amanunt toate simbolurile Reiki, impreuna cu utilizarile acestora;
 • Sa cunoasca toate tehnicile specifice fiecarui grad in parte;
 • Sa cunoasca perfect toate procedurile de initiere, corespunzatoare fiecarui grad in parte;
 • Sa raspandeasca pretutindeni lumina, adevarul si cunoasterea;
 • Sa indrume oamenii spre credinta si rugaciune;
 • Sa ajute la evolutia spirituala generala a omenirii;
 • Sa-si cunoasca liniajul (genealogia maestrilor dinaintea lui) si sa-si respecte maestrii care l-au format;
 • Sa fie capabil sa se ingrijeasca de propria stare fizica, psihica si energetica;
 • Sa adopte o atitudine pozitiva legata de toate aspectele vietii;
 • Sa caute sa-si largeasca permanent bagajul de cunostinte din domeniul sau cu cat mai multe informatii;
 • Sa nu ignore opiniile altora, intrucat orice lucru spus contine un sambure de adevar sau o lectie de viata;
 • Sa nu se abata din calea spre iluminare si sa nu cedeze ispitelor care inevitabil ii apar in drum;
 • Sa fie bland cu semenii sai, cu plantele si cu animalele.

Dai-Ko-Mio

Traducere: Lacas maret al marii lumini stralucitoare.

Dai-Ko-Mio este Simbolul de Maestru.

Este cel mai important simbol din Reiki si are cea mai inalta vibratie. Vibratia Dai-Ko-Mio este aproximativ egala cu vibratia Crucii. DKM face legatura cu sursa Luminii. In momentul in care se face initierea pe DKM se face legatura directa cu Sursa de Lumina, Duhul Sfant. Astfel, cel care are initiere pe acest grad preia Lumina direct de la Duhul Sfant. Ceea ce pana la gradul II nu se putea. Simbolul Dai-Ko-Mio poate I folosit in combinatie cu toate simbolurile cunoscute. Activarea palmelor acum se face incepand cu DKM, apoi restul simbolurilor, iar la sfarsit iarasi DKM, sau este suficient DKM.

Dai-Ko-Mio Tibetan

Este un simbol de vibratie superioara.

Se foloseste in initieri, in sintonia de vindecare, in curatarea personala si a incaperilor, si ori de cate ori maestrul simte nevoia. Este foarte util cand o chakra este blocata si nu se deschide cu celelalte simboluri.

Sarpele de Foc

Se foloseste in initieri pe partea posterioara, iar in terapie pe partea interioara.

Utilizari:

 • In teraprie pentru calamrea persoanelor agitate, obosite sua trist
 • Util pentru linistirea maselor agitate
 • Deschiderea drumurilor
 • Util impotriva spiritelor focului (elementalii focului) se trimite la nivelul soldului. Spiritele focului il urmeaza astfel curatand campurile de ele.
 • Se poate folosii pe frunte, chakra celui de-al treilea ochi impotriva hipnotizarilor.

Dragonul de Foc

Se foloseste in terapie pe spatele persoanei. Este util in probleme de coloana, dureri mentruale, menopauza sau alte dureri la nivel de spate.

Dai-Ko-Mio

Dai-Ko-Mio

Dai-Ko-Mio Tibetan

Dai-Ko-Mio Tibetan

Sarpele de Foc

Sarpele de Foc

Dragonul de Foc

Dragonul de Foc