1 2 4 5 6 7 9 10

Introducere in Numerologie

Inca din timpurile biblice, s-a recunoscut faptul ca numerele au niste vibratii speciale, cu efect profund asupra vietilor noastre. Grecii antici considerau ca numerele sunt elementul central pentru intelegerea vietii. Ei sustineau ca numerele prime de la unu la noua reprezinta intregul proces creator, de la crearea Universului, pana la ritmurile existentelor individuale. Numerele vibreaza in acord cu Muzica Sferelor - sunetul emis de planete. In acest sens, numerologia se afla in stransa legatura cu astrologia.

Italianul Galileo Galilei (1564 - 1642), astronom si matematician, spunea:"Cartea naturii este scrisa intr-un limbaj matematic." Astfel, limbajul numerelor ne ofera mai mult decat o simpla comunicare verbala - ne da posibilitatea de a ne ordona si controla viata.

Odata ce am invatat sa aplicam limbajul numerelor la propia existenta, s-ar putea ca viitorul sa nu ne mai para atat de intamplator. Cand vom intelege felul in care sunt legate intre ele Numarul Destinului, al Personalitatii si cel al Sufletului nostru, ne vom putea exprima prin ceea ce suntem cu adevarat, vom incepe sa recunoastem ritmurile si tiparele interioare, care ne dau unicitate. Aceasta ne va ajuta sa facem alegeri noi, bazate pe autocunoastere si intelegere. Putem folosi aceleasi instrumente si pentru a afla amanunte despre persoanele care ne insotesc de-a lungul vietii.

Matematica a ajuns in Occident din Egipt si de la civilizatia mesopotamiana. Cele mai vechi atestari ale unui sistem matematic organizat, dateaza din mileniul al 3 lea i.Hr. In secolul al 4 lea i.Hr. acest sistem s-a raspandit in Grecia si, astfel, a fost initiata matematica, pe care numerologia moderna o considera drept propria sa fundamentare. Celelalte realitati, dincolo de cea pur fizica, au fost luate foarte in serios de catre egiptenii si babilonienii antici. Astfel, matematica, astronomia, astrologia, medicina si magia aveau un statut egal si erau considerate drept o disciplina unica. In secolele urmatoare, unele aspecte ale acestei discipline au fost respinse de elita conducatoare, ca fiind mai degraba superstitii, fapt ce a dus la impartirea ei pe domenii de studiu separate. Astrologia si numerologia au fost considerate nonsensuri ezoterice, dar, in ciuda acestui fapt, au continuat sa infloreasca.

Persoanele antice au instituit coduri, ca modalitate de prevenire a accesului celor neinitiati la informatiile "delicate". Spre exemplu, babilonienii calculau ciclurile eclipselor si aparitia cometelor, dar cum acestea erau privite cu groaza de catre oamenii de rand, aceste tipuri de informatii au fost codificate. Singurele persoane care aveau acces la respectivele informatii, erau autorii codurilor.

Alfabetul ebraic servea unei functii similare, atat ca instrument de transmitere a informatiilor laice, dar si ca sistem de codare. Fiecareia dintre cele 22 de litere, ii era alocat un numar care permitea ca sensurile ascunse in unele cuvinte, sa poata fi citite numai de catre initiati, adica, de cei carora le fusese data cheia codului respectiv.

Numerologia este, de asemenea, un astfel de cod, un cod care era pregatit de catre matematicianul antic grec Pitagora, in Italia secolului al 6 lea i.Hr. Pitagora fusese initiat al unui numar de scoli ezoterice si, ulterior, a pus bazele scolii sale de magie. Mare parte din opera lui Pitagora a fost folosita ulterior de filosoful grec Platon, pentru dezvoltarea propriei scoli de gandire.

Profesori Ezoterici

Georgei Ivanovici Gurdjieff (1877 - 1949), mistic si profesor rus, si-a petrecut cativa ani in Tibet, in postura de calugar budist. A descoperit o stea straveche cu 9 colturi, cunoscuta sub numele de Enneagrama, si pe care a adus-o in Occident, folosind-o ca instrument numerologic pentru a invata oamenii despre adevarurile profunde despre ei insisi. Tot sub influenta maestrilor tibetani, Alice Bailey, o englezoaica mistica ce a trait la inceputul secolului trecut, preda notiuni despre ceea ce se numea Cele Sapte Raze. Aceasta considera ca Soarele, Luna si 5 planete, emanau raze de energie si fiecare individ raspundea unei singure raze particulare.

Predata la inceput ca teosofie, teoria celor Sapte Raze a lui Bailey a fost ulterior dezvoltata de Roberto Assagioli, fondatorul psihosintezei. El utiliza un sistem de clasificare a oamenilor, in concordanta cu raza pe care personalitatile acestora o exprimau la un moment dat si cu raza pe care acestia calatoreau de-a lungul vietii. Aceasta nu este decat o simpla imitatie a doua principii de baza din numerologie, cele conform carora, fiecare persoana are un Numar al Destinului si un Numar al Personalitatii, care dau forma existentei noastre.